Pentru a-ti mentine sanatatea trebuie sa fii constient de stilul de viata pe care il ai, ceea ce consumi, activitatile zilnice si mai ales, ceea ce iti transmite corpul. Aceasta trebuie sa fie valabil pentru persoanele de toate varstele, tineri, adulti sau batrani.

Discuta cu medicul/terapeutul tau despre cum sa ai un stil de viata cat mai sanatos si obiceiurile pe care trebuie sa le eviti si care au potentialul de a-ti ataca organismul.

Obiceiuri zilnice care iti afecteaza sanatatea

  • Lipsa gestionarii stresului. Modul in care iti gestionezi emotiile iti afecteaza sanatatea. Nu lasa stresul, depresia si resentimentele sa puan stapanire pe sanatatea ta si acorda importanta suportului social, de la prieteni sau familie.
  • Ingrijirea necorespunzatoare a danturii. Un periaj realizat in graba, fara a acoperi intreaga suprafata a dintilor si gingiei si efectuat de mai putin de 2 ori pe zi duce la aparitia problemelor dentare cauzate de formarea placii bacteriene.
  • Consumul de carne rosie. Aceasta este importanta in alimentatia ta, dar consumul sau zilnic poate duce la cresterea riscului aparitiei bolilor cardiovasculare.
  • O alimentatie saraca in fructe si legume. S-a demonstrat ca persoanele care au consum de aproximativ 5 portii de fructe si legume pe zi, manifesta un risc de aparitie a atacurilor cardiovasculare cu 20% mai mic decat in cazul persoanelor carora le lipsesc aceste alimente din dieta.
  • Consumul de prea multa sare. Cantitatea de sare zilnica pentru un om obisnuit trebuie sa fie de 2 grame, in timp ce persoanele peste 50 de ani ori cu probleme cardiace ar trebui sa reduca consumul la 1,5 grame. O cantitate mare de sare acumulata in organism duce la hipertensiune si atacuri cardiovasculare.

3 moduri prin care sa iti mentii sanatatea

1. Opteaza pentru o alimentatie sanatoasa

Alege sa ai o dieta bine echilibrata, bazata in special pe fructe si legume si produse naturale, neprocesate. Acest lucru nu inseamna ca nu poti sa te bucuri din cand in cand de un hamburger sau o punga de chips-uri, dar nu exagera si nu le transforma pe acestea in hrana ta de baza. Consuma zilnic 3-5 portii de legume, carne si fasole si 2-4 portii de fructe si lactate.

2. Fa miscare zilnic

Incearca sa faci miscare in fiecare zi sau cel putin de 4 ori pe saptamana. Acest lucru va contribui nu doar la sanatatea fizica si intarirea sistemului imunitar, ci si la cea psihica, eliberandu-te de stres si anxietate. Fie ca practici un sport precum inotul, tenisul, fie ca alegi sa faci plimbari lejere cu bicicleta sau cu rolele prin parc, rezultatele beneficie ale miscarii nu vor ezita sa apara.

3. Bea ceai verde

Ceaiul verde este cunoscut pentru numeroasele sale proprietati. Are efect detoxifiant, eliminand metalele grele din organism, lupta impotrivva celulelor canceroase, ajuta la arderea caloriilor, diminueaza pofta de mancare, contribuind astfel in procesul de slabire.

Ai grija de sanatatea ta zilnic prin adoptarea unui stil de viata corespunzator, cu o alimentatie bogata in produse naturale, bio si activitati sportive realizate de cel putin 4 ori pe saptamana.

3 moduri prin care sa ai grija zilnic de sanatatea ta
Tagged on: