Astăzi,11 decembrie, de „Ziua Internațională a munților”, evenimentul “Ape curate asumate”, susținut de AQUA Carpatica, te invită să cunoşti mai bine apele montane şi izvoarele acestora.

Munții conteazăpentru apă, deoarece între 60-80% din resursele de apă potabilă ale planetei provin din zona montană. Curȃnd, temperaturile scăzute vor aduce in majoritatea zonelor ţării zapadă şi gheaţă, ȋmbrăcȃnd munţii ȋn straie albe de iarnă.

https://youtube.com/watch?v=SZtyUSlSe5Q%3Ffeature%3Doembed

In cadrul evenimentelor de educatie verde, ne-am ȋntȃlnit astăzi cu copiii de la Grădiniţa nr. 23 din Bucureşti, pentru a explora resursele de apă ale munţilor, sub diferitele forme de agregare. Am ȋmpărtăşit amintiri, trăiri şi experienţe avute iarna, ȋn călătoriile prinmunţii RomânieiDe ce? Pentru căMunții Contează!

Încarcă-te cu energie pozitivă dar și cu o doză de prospețime savurând apa ta preferată oriunde ai merge.

Regiunile montane ocupă aproape un sfert din suprafaţa Terrei şi adăpostesc în jur de 12% din populaţia lumii, în condiţii dintre cele mai vitrege. Exploatați în mod corect, munții pot reprezenta o atracție turistică pentru mai multe categorii de persoane, care caută în principal liniștea, aventura, cunoașterea naturii și care trăiesc după principii de viață care nu sunt împotriva naturii.

Copiii au pregătit cȃte un desen şi o felicitare pentru Mos Crăciun, ȋn speranţa că va păstra munţii şi izvoarele apelor cȃt mai curate. Apa Aqua Carpatica, ne-a reamintit cum să ne ȋntoarcem la puritate şi ne-a hidratat pe parcursul evenimentului.

Munții Carpați au o vechime estimată la 204 milioane ani. În țara noastră, munții reprezintă o importantă sursă de resurse naturale.

Evenimentul lunar “Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro) in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro).

Cum să cunoşti mai bine apele şi izvoarele acestora de „Ziua Internațională a munților”