De Ziua Gastronomiei Durabile, pe 18 iunie, Focus To Green Eco Life, eveniment susţinut de Aqua Crapatica, te invitǎ la o porţie de … creștere a gradului de conștientizare a importanței gastronomiei pentru dezvoltarea durabilă. Te provocǎm la o masǎ verde, ȋn stilul #FocusToGreenEcoLife, alături de meniurile Foodkit.

Gastronomia este o știință care studiază relația dintre mâncare și cultură. Unii cred că se află la intersecția științelor sociale și a artei, fiind un aspect important al expresiei culturale, care este strâns legat de diversitatea naturală și culturală. Gastronomia poate juca un rol important prin promovarea dezvoltării agriculturii, a siguranţei alimentare, a nutriţiei, a producţiei durabile de alimente şi a conservării biodiversităţii.

Am fi surprinşi să ştim în ce măsură obiceiurile noastre alimentare pot afecta mediul înconjurător.

Pentru a ne menţine sănătoşi şi a atenua risipa alimentarǎ, putem ȋncepe cu conştientizarea a ceea ce mȃncǎm şi cum mȃncǎm.

CE MÂNCǍM?

„Mâncarea pe care o mănânci poate fi ori cel mai sigur şi eficient medicament, ori cea mai lentă formă de otrăvire”, spunea Dr. Ann Wigmore, cea care a creat și a dezvoltat Living Foods Lifestyle®

Ştim cât e de importantă diversitatea alimentară pentru fiecare dintre noi. O recomandare sǎnatoasǎ, ȋn stilul #FocusToGreenEcoLife, sunt meniurile Foodkit, singurele meniuri sous-vide din Romania, care de curȃnd sunt disponibile pentru livrare ȋn ȋntreaga ţarǎ.

CUM MÂNCǍM?

Corpul și mintea trebuie relaxate înainte și în timpul procesului de digerare a alimentelor. Cu tehnici de alimentație conștientă, învățati să mâncați cu tot sinele, cu drag, fără a fi distraşi de televiziune, cărți sau discuții. Vǎ concentraţi pe respirație, mestecat și afirmaţi ȋn gȃnd „tot ce mănânc creează sănătate și armonie în mine”.

De asemenea, prin încetinirea procesului, a modului în care mâncăm, „meditația alimentară” vă permite să experimentați o alimentație calmă, blândă și atentă, pe măsură ce începeți procesul digestiv în cel mai benefic mod. Ați putea fi surprins de impactul acestei experiențe, înșelător de simplă, ce va dezvălui obiceiuri inconștiente și conexiuni vechi asociate cu modul în care mâncăm, care pot fi cu usurinţǎ schimbate prin hipnoza pentru slǎbire.

„Deşi acţiunile noastre conştiente pot fi modeste, acestea sunt menite sǎ transmitǎ un mesaj .

Ne dorim ca şi tu sǎ fii mereu informat, astfel ȋncȃt sǎ devii conştient de importanţa atitudinii personale faţǎ de mediul ȋnconjurǎtor, de alimentaţie şi de corpul tǎu. Dezvoltǎ-ţi un stil de viaţǎ sǎnǎtos, care susţine viaţa pe Pamȃnt.

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, susţinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), ȋn parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

 
Despre partea sǎnatoasǎ a vieţii – 18 iunie, Ziua gastronomiei durabile