Cauza tuturor emotiilor negative este o intrerupere in sistemul nostru energetic sau cu alte cuvinte, atunci cand fluxul energetic este intrerupt, apare emotia negativa, durerea fizica, starea de disconfort.

Memoria nostra celulara este codificata si ramane incarcata cu toate reactiile emotionale si evenimentele pe care le-am trait. Cand blocajele raman in sistemul nostru energetic foarte multi ani, ne provoaca boli fizice sau traume emotionale.

Fiecare dintre noi, avem credinte limitative in fiecare zona din viata noastra. Am mostenit sau absorbit cateva dintre acestea direct de la parintii/ ingrijitorii nostri, altele le-am preluat de la profesori si societate iar altele sunt propriile noastre concluzii, de cele mai multe ori confuze, desprinse din relatiile pe care le-am avut de-a lungul timpului.

Tehnica EFT lucreaza prin intermediul rostirii  afirmatiilor foarte specifice, combinate cu presarea punctelor, reprezentand capetele meridianelor energetice, in timp ce ne directionam atentia catre emotia  sau durerea fizica pe care o simtim.

Afirmatia favorita a lui Gary Craig, creatorul EFT, este: “Desi am aceasta problema…..(se enunta problema), ma iubesc si ma accept profund si complet asa cum sunt”.

Se bate uşor cu vârful degetelor arătător şi mijlociu pe o serie de puncte aflate pe corp, în timp ce se vorbeşte despre probleme, emoţiile negative, amintiri neplăcute.

Punctele de bataie:

PASI DE LUCRU:

  1. Identificam credintele limitative: alegem o credinta limitativa pe care o avem, pentru a lucra cu ea
  2. Dam o nota de la 1 la 10 intensitatii acestei credinte (1 insemnand o intensitate redusa, 10 – o credinta puternica), asa cum “ne vine” sa spunem, fara sa ne gandim prea mult, aproape “ghicind”
  3. Actionam punctul “karate”, corectand Inversarea Psihologica drept pentru care spunem de 3 ori: “Desi nu vreau sa renunt la credinta ca…(spune credinta), ma iert, ma iubesc si ma accept complet, profund si in totalitate, asa cum sunt”
  4. Scuturam mainile
  5. Spunem Afirmatia de Setare, actionand de asemenea, punctul “karate” in timp ce repetam tot de 3 ori: “Desi am aceasta credinta limitativa ca …(spuneti din nou credinta pe care ati ales, s-o lucrati), ma iubesc si ma accept complet si total”
  6. Trecem prima data prin cele 10 puncte energetice, prezentate in DESENUL de mai sus:

1). Inceput Spranceana, 2). Coada Ochi, 3). Sub Ochi, 4). Sub nas, 5). Barbie, 6). Capul Pieptului, 7). Sub Brat, 8). Sub Piept, 9). Incheieturi Maini, 10). Crestetul Capului (cu ambele maini, pe ambele parti ale corpului) in prima runda, spunand la fiecare punct “Aceasta credinta”

  1. Trecem a doua oara prin cele 10 puncte energetice, (tot cu ambele maini, pe ambele parti ale corpului) spunand de data aceasta, in dreptul fiecarui punct “Aleg s-o eliberez”
  2. Repetam acest exercitiu de 5 minute, cel putin o data dimineata si o data seara, timp de 30 de zile
  3. Incepem cu cele care ni se par mai “nocive” si simtim ca ne blocheaza in tot ceea ce facem, si trecem pe rand la celelalte (putem lucra mai multe deodata, caz in care exercitiu se va extinde la 10 – 15 minute, in functie de cum ne permite timpul. Ideea este sa lucram minim 30 zile)
  4. Lasam putin deoparte indoielile ca asta ar putea reprezenta chiar un proces puternic (avem timp sa verificam si studiile care s-au facut de-a lungul timpului si statisticile obtinute si alte materiale). Alegem deocamdata, doar sa acordam credit Sistemului Traditional de Medicina Chineza si elementelor de Psihologie moderna imbinate cu acesta

(de Ileana Vladut)

EFT – Tehnica de eliberare emotionala pentru orice problema
Tagged on: