Evenimentul “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, ne aduce oportunitatea de a ne apropia mai mult de munţi. 

O treime din suprafața României este ocupată de munții Carpați. Din suprafața totală a munților Carpați, 51 % se regăsește pe teritoriul țării noastre.

Luni, 12 decembrie, ne ȋntȃlnim cu copiii de la Grădiniţa nr. 23 din Bucureşti, pentru a explora resursele şi frumuseţile munţilor. Ȋmpărtăşim amintiri, trăiri şi experienţe avute iarna, ȋn călătoriile prin munţii RomânieiDe ce? Pentru că #MunteleContează!

#MunteleContează:

  • #MunteleContează pentru apă, deoarece între 60-80% din resursele de apă potabilă ale planetei provin din zona montană;
  • #MunteleContează pentru reducerea dezastrelor și riscurilor, prin avalanșe, alunecări de teren și inundații care amenință comunitățile riverane;
  • #MunteleContează pentru turism, prin diversitatea culturală, peisaj, sport și patrimoniu, concentrează 15-20% din turismul global;
  • #MunteleContează pentru alimentație, prin culturile specifice adaptate și creșterea animalelor;
  • #MunteleContează pentru biodiversitate deoarece concentrează un sfert din biodiversitatea terestră cu cele mai multe specii endemice.

Regiunile montane ocupă aproape un sfert din suprafaţa Terrei şi adăpostesc în jur de 12% din populaţia lumii, în condiţii dintre cele mai vitrege. Exploatarea nejustificată din ultimele decenii a dus la deteriorarea și la scăderea calității vieții din zonele montane. Nu se mai respectă principiile fundamentale ale vieții, iar omul lacom a început să lucreze împotriva naturii, împotriva semenilor lui.

Exploatați în mod corect, munții pot reprezenta o atracție turistică pentru mai multe categorii de persoane, care caută în principal liniștea, aventura, cunoașterea naturii și care trăiesc după principii de viață care nu sunt împotriva naturii.

Munții Carpați au o vechime estimată la 204 milioane ani. În țara noastră, munții reprezintă o importantă sursă de resurse naturale.

“Focus to Green-Eco-life” ȋţi aduce informaţii interesante despre „lumea verde” şi viaţa Pamȃntului.

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, susţinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), ȋn parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

„Focus to green eco life” aduce munţii mai aproape de cei mici. 11 decembrie – Ziua Internațională a munților
Tagged on: