Evenimentul lunar “Magia Apei Informate”, susținut de AQUA Carpatica, ne-a dezvaluit informatii interesante in cadrul atelierului „Slabeste limitarile hranind constient trupul, mintea si sufletul”, chiar pe 16 octombrie, de Ziua Internationala a Mancarii (Alimentatiei).
Din ce in ce mai multi oameni sufera datorita excesului de greutate in comparatie cu numarul celor care sufera de foame. Asocierea alimentatiei nesanatoase cu stilul de viata sedentar au dus la cresterea cifrelor privind obezitatea, iar acest lucru se intampla nu doar in tarile dezvoltate.
Asadar facem un apel la atentie: sa incepem sa ne gandim constient la ceea ce mancam.
Daca nu ai reusit pana acum, ai mai jos informatii despre cum poti sa ajungi si sa mentii o greutate optima, sa iti asculti corpul si sa mananci constient, doar atat cat ai nevoie pentru a te hrani sanatos.
Inelul gastric virtual – este o metoda inovatoare non-chirurgicala, care foloseste puterea hipnozei, precum si tehnici de terapie cognitiv-comportamentala si programare neuro-lingvistica, pentru a-ti convinge mintea că ti-a fost pus un inel de silicon in jurul stomacului.
Metoda se foloseste de puterea mintii pentru rescrierea la nivel subconstient a viziunii asupra stilului alimentar si a modului in care te gandesti la mancare. Prin intermediul hipnozei, convingi creierul ca stomacul este plin dupa un anumit nivel de admisie.
Folosita initial doar pentru clientii obezi, acum este folosita de oricine are probleme cu a se tine de o dieta. Pe parcursul ultimilor ani, din ce in ce mai multi oameni din intreaga lume au urmat ca metoda de slabire hipnoterapia Inelului Gastric.
Un inel gastric virtual este ca o “apasare a unui comutator în creier”. Aceasta schimba atitudinea unei persoane fata de hrana si o ajuta sa recastige controlul asupra poftelor si obiceiurilor proaste. Feedback-ul arata o crestere a vointei proprii, iar greutatea este pierduta in mod natural si consecvent, fara a tine o dieta anume si fara restrictii alimentare impuse.
Greutatea si obezitatea in exces au legatura, intr-adevar, cu mancatul exagerat, dar aceasta tulburare de comportament este generata de factori puternici de stres, atat cei exteriori cat si cei interiori. Lupta cu kilogramele este adesea sortita esecului sau este castigata doar pentru o scurta perioada de timp deoarece tiparele mentale dobandite adesea chiar din perioada copilariei, ne pun piedici atunci cand suntem stresati.
Stresul reprezinta o presiune cu care ne incarcam si pe care incercam permanent sa o descarcam pentru a atinge starea de bine. Cei care se ingrasa excesiv aleg mancatul ca modalitate principala de eliberare de stres. Toate aceste obiceiuri au legătura cu fixatia orala. Aceasta stare se fixeaza în personalitate înca din copilarie, cand parintii obisnuiesc sa calmeze plansetul sau agitatia copilului oferindu-i o suzeta. Creierul inregistreaza aceasta asociere a starii de bine cu o fixatie orala si, cum primii 5 ani de viata sunt definitorii pentru structurarea personalitatii, culegem roadele acestui mod de calmare si la maturitate. Asa ajung unii oameni sa manance mai mult decat au nevoie, cand nu au nevoie, cand le cere mintea si nu corpul sa se hraneasca.
Cautarea mintii de a se elibera de stres se opreste la mancatul excesiv, care conduce la supraponderalitate si ulterior la obezitate. Exista doua posibilitati de a manca: una este pentru a te hrani, a doua este pentru a te elibera de o pofta, o dorinta nebuna de a manca ceva. Cand mananci pentru a te hrani, nu ai cum sa ajungi supraponderal sau sa ai prea multe kilograme in plus. Cand mananci ca sa stapanesti o pofta atunci incepi sa te ingrasi. Oamenii care au depasit un nivel de greutate normal au depasit acel nivel care te hraneste, hranindu-si constant poftele, emotiile, nu corpul.
Ne dorim cu totii o greutate optima a corpului pentru ca sanatatea sa ne insoteasca mereu. Si, de ce sa nu recunoastem, nici aspectul estetic nu este deloc de neglijat, contribuind la cresterea nivelului de auto-apreciere. De cate ori nu ne-am gandit cum am arata si cum ne-am simti daca am avea macar cu cateva kilograme in minus? Da, uneori, mai putin inseamna mai bine: nu mai caram dupa noi greutati inutile, nu mai impovaram inima, coloana vertebrala … si mintea.
Recastiga controlul asupra corpului intr-un mod sigur si natural. Uita de stresul kilogramelor in plus si creste-ti in schimb stima de sine, eliminand tiparele mentale distructive.
În ultimii ani, accentul este pus din ce în ce mai serios pe adoptarea unui stil de viață sănătos – mai ales pe dietă, exercițiile fizice și o hidratare corecta.
Hraneste-te constient si sanatos pentru armonia vietii tale si nu lasa kilogramele sa se adune si sa te impovareze!