Evenimentul lunar “Magia Apei Informate”, susținut de AQUA Carpatica, te invita sa te informezi si sa dai dovada de toleranta. Recunoaste si accepta unicitatea fiecaruia dintre noi.

Ziua de maine, 16 noiembrie, dedicată sărbătoririi toleranţei în lume, are menirea să ne reamintească faptul că e datoria fiecăruia dintre noi să cunoaştem şi să promovăm diversitatea.

Fa urmatorul exercitiu de toleranta!

  • Gandeste-te la primele 3 persoane care iti vin in minte. Pot fi persoane pe care le cunosti direct sau doar unele pe care le stii din vedere, din media sau din spatiul public.

  • Identifica cate 2 aspecte negative,care iti displac sau cu care nu esti de acord la aceste persoane.

  • Scrie acum cel putin un motiv pentru care poti arata toleranta fata de acele trasaturi negative pe care le-ai identificat.

  • Identifica acum cate 2 trasaturi  de caracter sau aspecte pe care le admiri la fiecare dintre aceste persoane.

A fi tolerant înseamnă a fi deschis şi receptiv la frumuseţea diferenţelor dintre oameni. Ne putem considera toleranţi atunci când respectăm alte puncte de vedere, chiar dacă nu suntem de acord cu ele. Toleranţă înseamnă să luăm atitudine şi să arătăm respect faţă de esenţa umană a fiecărei persoane.

Pentru realizarea unei solidarităţi reale în diversitate, omenirea trebuie să practice dialogul și cooperarea între culturi, să cultive respectul reciproc, să adopte valori şi convingeri care descurajează atitudinile extremiste dominate de violență și ură.

Educaţia pentru toleranţă înseamnă atât aptitudinea de a judeca liber şi independent, cât şi capacitatea de a înlătura prejudecăţile, discriminările şi marginalizarea, forme ale intoleranței.

Deşi vorbim limbi diferite, avem religii, valori şi convingeri diferite, pe toţi ne defineşte marea calitate de a fi oameni. Asemănările dintre noi sunt mai importante decât diferenţele. 

Toleranţa este o premiză a păcii şi un mijloc al dezvoltării sustenabile.  Toleranța nu înseamnă indulgenţă sau indiferenţă, este angajamentul reînoit zi de zi de a căuta în diversitatea noastră legăturile care unesc umanitatea.”  – Irina Bokova, secretar general UNESCO.

Inseamnă, de asemenea, îngăduință, indulgență, răbdare și se poate exprima la orice nivel, de la individ, la stat.

Din terapia florala Bach poti folosi remediul Beech (FAG), care te va ajuta sa devii mai tolerant!

„Desi actiunile noastre pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj”.

Hraneste-ti mintea intr-un mod constient si fii tolerant fata de diversitatea lumii!

Evenimentul lunar “Magia Apei Informate”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro) in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro).

 

 

 

 

“Magia Apei Informate” te invita la un gest de recunostinta si toleranta – 16 noiembrie, Ziua internationala a tolerantei