Nostalgia romanilor dupa bicicleta cu seaua lunga si ghidonul specific alungit a fost depasita de noua  bicicleta inteligenta, de antrenament, prezentata de Pegas  la târgul de tehnologie CES Las Vegas. Proiectul urmează să fie lansat curând pe o platformă de crowdfunding.

Proiectul se numeşte Xmera şi vine cu o bicicletă inteligentă care a fost prezentată ca fiind un produs “între bicicletă, motocicletă şi aparat de antrenament”. Andrei Botescu, fondatorul Atelierelor Pegas, proiect care a reinventat renumitul brand românesc de biciclete, a prezentat noul proiect la CES Las Vegas. Andrei Botescu mai este fondatorul Ape Rider, aplicație de bike sharing.

Xmera descrie produsul ca fiind un vehicul hibrid, care poate fi folosit şi ca bicicletă clasică, dar şi electrică, cu o baterie cu autonomie mare, cu senzori care te ajută să monitorizezi mişcarea prin intermediul unei aplicaţii instalate pe telefon, dar şi care să te ajute să gaseşti bicicletă în caz de furt şi un sistem de SMS de urgenţă în caz de accident.

Asadar, o noua provocare pentru emotiile romanilor. Unele pozitive si pline de bucurie desigur!

Pentru cei timizi, daca nu va incumetati sa luati de coarne noua Xmera, va recomand  sa luati cate 2 picaturi din remediul floral  Bach de Cretisoara (Mimulus), ca sa prindeti curaj.

Pegas intre amintiri si o bicicletă inteligentă la târgul de tehnologie din Las Vegas
Tagged on: