Sambata dimineata, 2 iunie 2018.  Vreme superba in prima zi de tenis la competitia Press Cup Dr. Oetker ce a avut loc la  Tenis Club Curtea de Arges ( http://www.astenisclub.ro/competitii/). Relaxare, oameni frumosi, buna dispozitie, schimb de mingi, calm si zambete, dupa o zi de 1 iunie petrecuta impreuna de jurnalisti pe lacul Vidraru si incheiata cu o petrecere la Cumpana si un foc de tabara de neuitat.

Antrenamente de incalzire inainte de inceperea meciurilor. Toate bune si frumoase pana la tragerea la sorti, cand am fost pusa intr-o ipostaza inedita. Am fost luata prin surprindere cand  s-au anuntat partenerii de joc pentru meciurile de tenis la fete. Am fost desemnata sa joc cu invitata de onoare, Alina Dumitru, campioana olimpica la judo a Romaniei. Prima oara am sperat sa fie o gluma, dar m-am dezmeticit destul de repede cand am vazut cu ochii mei numele scrise pe hartie.  Am avut emotii si va dati seama ca nu au fost unele prea lnistitoare!  Mi-a dat tarcoale ideea ca o sa ma fac de ras in fata tuturor si cred ca as fi folosit orice scuza pentru a nu juca. Dar am zis fie ce o fi, daca Universul m-a pus in fata acestei incercari, inseamna ca e timpul sa incep sa ma imprietenesc cu acest aspect care, intr-o masura mai mare sau mai mica, apare cand nu te astepti in viata fiecaruia.

Ne temem sa fim vulnerabili, dar solutia nu este fuga, ci infruntarea celui mai rau scenariu. Asa ca am acceptat provocarea si se pare ca nu am “murit de rusine” , ba chiar am constatat ca jocul incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult pe masura ce il experimentez nu doar din “tribune”, ci “live”, acolo pe terenul din zgura.

Nu am avut  remediile florale Bach la mine, dar tare m-ar fi ajutat cateva picaturi din Remediul de urgenta (Rescue Remedy). Si daca dispuneam de mai mult timp  inainte de meciuri, as fi apelat la Cretisoara (Mimulus) si Larita (Larch) pentru  o doza buna de curaj si incredere in sine.

Energia blanda dar ferma a Alinei m-a ajutat  sa vad si sa simt sufletul din ea si nu un adversar de temut. Multumesc Alina Dumitru pentru aceasta frumoasa si unica experienta!

Asa cum sade bine unei campioane, in cadrul competitiei Press Cup Dr. Oetker 2018, Alina Dumitru a ajuns  pana in finala la fete, iar finala baietilor a fost castigata de Cristi Mândru (TVR), care ne-a oferit un meci demn de un profesionist, alaturi de Alexandru Hârleșteanu.

Se pare ca am mai adaugat putin curaj si duminica, 3 iunie, la Pastravaria Bratioara (https://pastravariabratioara.ro/), cand am avut ocazia sa simt destula adrenalina pe drumul ce urca spre Golul Alpin. Daca ai inima puternica, merita cu prisosinta urcusul pana acolo sus cu masinile speciale de teren.  Intreg week-endul s-a dovedit a fi inedit!

Multumiri tuturor celor care ne-au reunit in cadrul  Press Cup Dr. Oetker 2018!

(Tenis Club Curtea de Argeș, Dr. Oetker România, Păstrăvăria Brătioara, Vodafone, Steinel, Euro Tehno Group, Karcher, Annabella, Râureni, Hotel Posada, Consiliul Local Curtea de Argeș, Consiliul Județean Argeș, Radio Argeș Expres, Ziarul Argeș Expres, SCG-Smart Corporation Group)

https://www.libertatea.ro/video/multipla-campioana-la-judo-alina-dumitru-a-inceput-cu-tenisul-2280963

(de Ileana Vladut)

“Press Cup Dr. Oetker 2018” si un plus de experienta proprie