Se spune ca nu exista un stil de lupta mai bun decat altul, iar in situatii reale, diferenta o face luptatorul.

Conteaza insa foarte mult ce stil de lupta practici, deoarece astfel te modelezi, formezi, ca si persoana.

Unele stiluri de lupta sunt doar conglomerate de tehnici, ce urmaresc sa formeze repede luptatori eficienti in situatii reale (strada, camp de lupta, etc). Alte stiluri sunt cladite pe o filozofie ce  formeaza complex practicantul. Atat material, cat  si spiritual.

Dintre toate stilurile de lupta, karate-ul este recunoscut ca fiind o cale catre autodisciplina si respect, cu un potential mare pentru cresterea calitatilor fizice si mentale ale practicantilor.

Dintre stilurile de karate, Wado Ryu, predat la clubul de karate ShuHaRi Dojo Bucuresti, este cel mai complex. A fost creat la inceputul secolului XX pentru a fi predat in scoli,  adresandu-se in principal elevilor, pentru a-i pregati fizic, mental si spiritual.

Ce este Wado Ryu si de unde provine acest stil de karate

Simionescu Alexandru este absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta in karate, certificat 2 DAN de Japan Karate Federation, component al Lotului National de Wado Ryu. El preda stilul Wado Ryu in cadrul Clubului  de karate ShuHaRi Bucuresti, unde pregateste atat grupe de copii, cat si tineri si adulti.

Alexandru este antrenor asistent la Scoala Japoneza de Karate si arbitru World Karate Federation. Motivul pentru care a ales sa invete si sa predea Wado Ryu, este ca acesta este singurul stil de karate ce provine din Japonia centrala, fata de celelalte ce provin din Okinawa, cu influente chinezesti.

Wado Ryu inglobeaza tehnicile de lupta traditionale japoneze ale vechilor samurai, ce foloseau Ken Jitsu (lupta cu sabia) si Jiu Jitsu (lupta cu mana goala).

Astfel, Wado Ryu este cu totul altceva decat o simpla insiruire de lovituri si blocaje specifice karate-ului din Okinawa, cu influente chinezesti.

Este un stil mult mai complex si are la baza filozofia pacii si armoniei, specifica Japoniei, numita pe atunci tara WA (tara armoniei).

 

         

 

De ce sa alegi clubul  karate ShuHaRi Bucuresti si ce beneficii iti aduce practicarea Wado Ryu, in cadrul grupelor de copii sau adulti

La clubul  de karate ShuHaRi Bucuresti se preda stilul Wado Ryu, diferit de alte stiluri de karate, prin care:

– inveti sa creezi si  sa amplifici energia interna (ki-ul)

– sa te folosesti de energia  externa (gravitatia).

In loc de loviturile si blocajele dure si karate-ul Okinawan, inveti sa folosesti absoarberea puterii adversarului, devierea ei, eschiva si contra-atacul, toate aplicate simultan.

In stilul Wado Ryu, predat la karate copii si adulti ShuHaRi, sunt incluse toate aceste principii de producere a miscarii, dar si de gandire, folosite de vechii samurai in lupta.

Cursurile de karate pentru COPII au caracter de joc, dezvoltandu-le calitatile fizice, inteligenta, respectul, creativitatea, caracterul si lipsa violentei.

Se urmareste continua dezvoltare a copilului si nu fortarea pentru a obtine performanta si rezultate planificate, deoarece aceasta abordare duce catre pierderea lui ca si sportiv.  Varsta minima de inscriere pentru grupele de copii este de 7 ani.

Tinerii se pot bucura de un antrenament atat sportiv, dar si traditional, cat si de mod de viata, performanta in sport fiind dublata  de o dezvoltare personala si spirituala reala, asa cum procedau si samuraii din vechime.

Se vor dezvolta dexteritatea neurologica, inteligenta, caracterul, mintea corpul si spiritul ca un tot unitar.

Wado Ryu a dat numerosi campioni mondiali, europeni si nationali. De aceea, pregatirea vizeaza si dezvoltarea copiilor , in timp, pentru activitatea competitionala, daca doresc acest lucru.  Odata ajunsi la un anumit nivel de pregatire, tinerii pot opta pentru participarea la competitii, in conformitate cu regulamentul World Karate Federation, pentru Kumite – lupta cu adversar real si Kata – lupta cu adversar imaginar.

Copiii vor avea parte de pregatire in egala masura in partea traditional a Wado Ryu, urmand sa sustina un examen anual de centura in acest sens. Vor avea beneficii multiple din practicarea karate-ului atat pe plan personal, cat si pe plan profesional mai tarziu, pe baza rezultatelor obtinute in concursuri.

In cadrul clubului se desfasoara antrenamente sportive si traditionale, karate de agrement sau selectii pentru cel sportiv, cu posibilitatea de participare si promovare in competitii interne si internationale.

Ce beneficii exista pentru adultii practicanti de WadoRyu

Cursurile de karate pentru ADULTI  ofera posibilitatea de a practica cu succes stilul WadoRyu, datorita laturii sale profunde de Budo.

Principiile de miscare izvorate din filozofia Armoniei, fac ca partea traditionala a Wado Ryu sa fie studiata pentru perfectionare pe toata durata vietii, fara a atinge o limita.  Profunzimea invataturilor va permite adultilor sa isi poata dezvolta abilitatea de miscare in acelasi timp cu evolutia spirituala.

Practicantii de Wado Ryu adulti vor avea posibilitatea sa se cunoasca pe sine mai bine, practicand acest stil.

Accentul va fi pus pe invatarea filozofiei de gandire, cu efect in miscarea fizica, mai degraba decat a unor simple tehnici.

Mai mult, se va invata generarea energiei interne (ki) si folosirea ei corelata cu energia externa (gravitatia). Aceasta va putea oferi eficienta crescuta tehnicilor de wado practicantilor adulti, a caror forma fizica nu mai corespunde laturii sportive.  Pe masura inaintarii in varsta energia interna ki va creste si va asigura o degradare mult mai lenta a corpului fizic.

Se va asigura astfel practicantilor o viata lunga si sanatoasa, specialistii sustinand ca maximul de intelegere, de invatare si crestere in stilul Wado Ryu este atins intre 60 si 70 de ani.

Putem concluziona ca artele martiale, practicate la Clubul  karate ShuHaRi  Bucuresti, ofera beneficii mari pentru fiecare varsta,  dezvoltand inteligenta, caracterul, mentalitatea, fizicul copiilor si spiritualitatea adultilor.

Daca ai luat  decizia de a participa la cursurile de Karate-Do pentru copii sau adulti,  inscrie-te acum trimitand un email la shuharidojoromania@gmail.com  sau  sunand la numarul  de telefon 0766440398.

Detalii complete despre activitatea si conditiile de inscriere pentru grupele de copii si adulti, gasesti accesand direct Clubul karate ShuHaRi Bucuresti.

   

NOTA:

Conditii de inscriere cursuri ShuHaRi copii: varsta minima 7 ani, fara deficit de atentie.

Program: Luni si Miercuri de la 16:30 la 18:00 (zona PiataBucur, la 7 minute de mers lejer de metrou Unirii)

Inscriere cursuri ShuHaRI Dojo adulti: program 9.00 – 10.30, cate doua zile pe saptamana, ce vor fi stabilite de comun acord cu persoanele inscrise la curs.

Cum devii un “razboinic pasnic” participand la cursurile de karate Wado Ryu pentru copii si adulti. Clubul Shuhari Bucuresti
Tagged on: