„Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica, a  dat startul la doua saptamani  de constientizare si gestionare echilibrata a emotiilor: o viata Happy Lotus Life!

Doua saptamani de comunicare asertiva in scoli, avand in vedere ca emotiile, apele noastre interioare, atunci cand sunt tulburi, pot genera reactii care sunt departe de a fi unele pasnice. Ne frustram, devenim agresivi verbal, ba chiar si fizic. Ne varsam „off-ul”pe cei din jur, neintelegand de unde a pornit toata situatia.

Astazi, 16 ianuarie, in cadrul evenimentului „Ape curate asumate” sustinut de Aqua Carpatica, ne-am intalnit cu elevii Scolii Gimnaziale „Petre Ghelmez”, din Bucuresti.

(clasa a IV-a B)

Elevii vor avea timp sa isi observe mai bine propriile ganduri si emotii, pana pe 30 ianuarie, zi ce marcheaza „Ziua Internațională a Nonviolenței”, avand ca obiectiv promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate, respect și toleranță.

Mesajul principal este: combaterea violenței prin cuvinte magice, dragoste universală, nonviolență și pace.

Ne dorim sa transmitem copiilor aceste mesaje incepand de la o varsta cat mai frageda. Scopul principal este cresterea gradului de conștientizeze a necesitatii de reducere a violentei in sistemul educational. Si luarea de măsuri concrete de contracarare a acesteia.

Am dat startul acestei „provocari” de 2 saptamani. Comunicarea armonioasa si comportamentul nonviolent vor sta la baza crearii unor abilitati marca #apecurateasumate, pentru relatii pasnice in scoli.

Am identificat impreuna ce ne deranjeaza cel mai mult in interactiunea cu ceilalti. Dar si ce ii deranjeaza pe ceilalti la noi. Am invatat prin joc, desen si comunicare, cum sa transformam furia sau nerabdarea intr-o stare de acceptare, liniste si de pace.

Va invitam sa va alăturați celor ce sustin interactiunile pasnice in scoli si gradinite. Cu totii vrem sa fim o sursă de inspiraţie pentru cei mici. Contribuiti si voi pentru a pastra apele interioare si exterioare cat mai curate!

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro).

Happy Lotus Life şi #apecurateasumate. Comunicare asertivă ȋn şcoli