cutie-300x209Terapii cu esente florale Bach – reconectare la starea de echilibru emotional si o vindecare de durata ! 

Dr. Edward Bach (1886-1936),  un cunoscut medic chirurg si bacteriolog  si un eminent cercetator britanic,  a descoperit si perfectionat aceast domeniu terapeutic unic.

Tot ceea ce exista in natura are un corespondent in fiinta umana si de aceea natura este si va ramane un izvor nesecat de principii vindecatoare. Dr. Bach a reusit sa identifice legatura dintre sufletul unei flori si sufletul omenesc.

Cele 38 de remedii Bach sunt preparate din inflorescentele plantelor si ale copacilor salbatici  prin metoda soarelui si metoda fierberii .

Sistemul de terapii florale echilibreaza deranjamentele emotionale si blocajele care se instaleaza la un moment dat in planul mental. Nu actionează atacand boala, ci transmitand corpului acele minunate vibratii din natura, in prezenta carora  “boala se topeste ca zapada la soare”, cum sugestiv spunea chiar Edward Bach.

PROGRAMEAZA o consultatie individuala pentu tine sau membrii familiei tale, adult sau copii si ai inclusa sticluta de tratament personalizata pentru a-ti restabili echilibrul psiho-emtional si sanatatea.

Remediile sunt impartie in  sapte grupe, care reprezinta conflictele fundamentale din noi insine:

  • Frica  (Aspen, Cherry Plum, Mimulus, Red Chestnut, Rock Rose)
  • Nesiguranta de sine (Cerato, Gentian, Gorse, Hornbeam, Scleranthus, Wild Oat)
  • Interesul scazut fata de prezent (Chestnut Bud, Clematis, Honeysuckle, Mustard, Olive, Wild Rose, White Chestnut)
  • Singuratatea (Heather, Impatients, Water violet)
  • Hipersensibilitate la idei si influente exterioare (Agrimony, Centaury, Holly, Walnut)
  • Dezamagire si disperare (Crab Apple, Elm, Larch, Oak, Pine, Star of Bethlehem, Sweet Chestnut, Willow)
  • Grija exagerata pentru bunastarea celorlalti (Beech, Chicory, Rock Water, Vervain, Vine)

Pentru situatiile dificile, in sistemul de terapii florale  exista o formula complexa  Rescue Remedy  (o combinaţie de 5 remedii: Star of Bethlehem, Rock Rose, Cherry Plum, Clematis, Impatiens ), care ajuta pacientul să depaseasca stresul si tensiunea din situatiile extreme.

Practicianul evalueaza  starea emotionala a pacientului, iar apoi alege si prepara un remediu personalizat .

Odata stabilit remediul sau combinaţia de remedii, se pun câte 2 picaturi de esenta florala (sau 4 picaturi din Rescue remedy) intr-o ceasca de apa plata si se ia cate o inghititura din cand in cand sau se combina cate 2 picaturi din fiecare remediu (max. 6-7 esenţe diferite), se pun intr-o sticla de 30 ml, care se umple apoi cu apa plata, de izvor sau apa filtrata si puţin alcool, din care se administreaza cate patru picaturi, de cel putin patru ori pe zi.

Terapia Bach se poate aplica oricat de des este necesar. Intr-o criza,  este posibil sa fie nevoie de o singura doza, dar pentru o problemă emotionala mai grava se pot lua doze pe o perioada nedefinita.
De regula, tratamentul se face timp de 3-4 saptamani, dupa care urmeaza o noua evaluare a pacientului. Dacă este necesar, se poate prelungi sau se pot schimba remediile florale, in functie de necesităti.

Terapia Bach este o metoda la indemana oricui, sigura si naturala. Nu are efecte secundare si nu interfereaza cu nici o alta forma de tratament. Nu exista pericolul de supradozaj sau de reactii adverse.

sticlute-bach-300x248Cu esente florale se tratează la fel de bine oamenii (de la nou-nascuti la varstnici),  animalele si chiar plantele, iar efectele benefice sunt vizibile in toate cazurile!

“A fi sanatos inseamna sa traiesti in armonie cu mintea, trupul si sufletul.” – Dr. Edward Bach