Evenimentele lunare “Focus to Green Eco Life”(editia 7)  si “Magia Apei Informate”(editia 36) sustinute de Aqua Carpatica s-au reunit de aceasta data pentru a celebra mediul inconjurator si emotiile interioare prin culori.

“Mediul ȋnconjurător ȋnălţat la culori şi ape de MAI”

Ne-am propus ca in luna lui FLORAR sa oferim tuturor posibilitatea de a-si  “Īnălţa” la un alt nivel performantele artistice exprimate prin culoare. Tocmai astazi, cand, in calitate de crestini ortodocsi, serbatorim “Īnălţarea Doanului”!

Daca in luna aprilie am celebrat impreuna “Ziua Pamantului”, prin concursul de art terapie planetara, cand participantii ne-au trimis desenele lor executate pe materiale reciclabile, in luna mai ne dorim sa contribuim la randul nostru cu materiale si informatii. Care sa ajute la dezvoltarea deprinderii de a ne exprima sensibilitatea artistica. Cum? Prin construirea si pictarea mandalelor.

De ce mandale? Deoarece ele ne infrumuseteaza atat interiorul, emotiile, cat si mediul inconjurator. Prin frumusetea si armonia formelor si culorilor pe care ni le transmit. Deoarece construirea lor are la  baza geometria sacră. Desenul circular simbolic al mandalei reprezintă macro și micro universul, și ființa umană în multi-dimensionalitatea sa.

Mandala funcționează ca o psihogramă care activează și accelerează transformarea și recalibrarea internă a omului. Este un instrument puternic. Acționează atât în plan corporal, trupesc, cât și mental, psihic.

Mandala vibrează armonios cu ființa noastră, fiind parte din construcția noastră cosmică. Ne pune în acord cu noi înșine, cu părțile profunde din noi.

Cu alte cuvinte, manda ne ĪNALŢĂ!  Si ce ar fi mai potrivit decat asta pentru Sarbatoarea de 28 mai, cea a Īnălţării Domnului.

Carl Gustav Jung, psihanalist elvetian, a explicat că nevoia de a desena și privi mandale a apărut în timpul momentelor sale intense de dezvoltare personală. Apariția lor indică faptul că la nivelul psihicului are loc o profundă reechilibrare.

Jung era convins că pictarea mandalelor personale îl face pe individ să acționeze integral asupra personalității. El mai afirma că atunci când sinele reușește să se exprime prin desen, inconștientul răspunde determinând o atitudine de reverență față de viață.

De aceea, când privim o mandala  se considera ca aceasta ne armonizează forul interior, ne aduce liniște și pace, ne pune în echilibru, stimulează în noi idei creatoare, capabile să se orienteze spre un țel constructiv.

Va prezentam in inregistrarea de mai jos “Materialele de care aveti nevoie pentru a constui si picta o mandala cu culori acrilice”.

In zilele urmatoare va invitam sa vizionati si “Modul de constructie al scheletului mandalei”. Ca sa fiti siguri ca urmariti continuarea, dati un click pentru abonare la canalul Youtube Ileana Vladut.

Asadar, fiti pregatiti sa scoateti la iveala artistul din voi si sa va ȋnălţaţi la culori şi ape de MAI, avand alaturi de voi un pahar sau o sticla de apa Aqua Carpatica.

 

Daca consideri ca aceste materiale ti-au fost de folos, ne-am bucura de aprecierea ta. Da Share acestui articol, astfel incat sa ajunga la cat mai multi oameni. Iar daca ai timp si de un Like poti sa o faci pentru paginile:

https://www.facebook.com/AQUA.Carpatica/

https://www.facebook.com/focustolife.ro/

https://www.facebook.com/totceeaceeste.ro/

Evenimentul lunar “Magia Apei Informate” este organizat de Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”,  este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Mediul ȋnconjurător şi emoţiile interioare ȋnălţate la culori şi ape de MAI