Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 a avut-o astazi ca invitata speciala pe terapeuta Ileana Vladut. De aceasta data nu in postura de prezentator al rubricii “Alegeri Potrivite”, ci in calitate de stranepoata a marelui sculptor Constantin Brancusi.

Ne-a prezentat si mandala pe care a pictat-o pe 19 februarie 2020, cu ocazia implinirii a 144 de ani de la nasterea maestrului. Drept un omagiu simbolic pentru mostenirea lasata.

Ileana ne-a vorbit despre valoarea spirituala a operelor lui Brancusi. Despre “omul cosmic” pe care il simbolizeaza ansamblul monumental de la Targu Jiu, format din Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului. Dar si despre rolul terapeutic, vindecator adus de operele sculptorului, care a reusit sa ajunga, prin simplitate, la insasi esenta lucrurilor, la profunzimea omului.

 

Moderatorii emisiunii, Romeo Chiriac si Laurentiu Ciornei, au adus in discutie necesitatea punerii in valoare si a promovarii eficiente a mostenirii lasate de Brancusi. Putinele opere ale sale aflate pe teritoriul tarii noastre, cum este si “Cumintenia Pamanatului”, se afla intr-o “magazie” a statului, in loc sa se faca demersuri pentru a fi expusa spre vizionare publicului larg.

 

A mostenit pasiunea pentru desen si pentru vindecare. Acestea s-au transpus in viata Ilenei prin munca terapeutica pe care o desfasoara de peste 30 de ani. Cat si prin imbinarea acesteia cu desenul, in cadrul atelierelor de desen mandale, pe care le foloseste ca suprt in lucrul cu subconstientul. Pentru eliberarea emotiilor si tiparelor mentale negative si pentru vindecare.

Ce „Alegeri potrivite” putem face in aceasta perioada?

“Neptun ne ajuta zilele acestea sa ne trezim la dimensiunea noastra spirituala. Sa avem situatii de genul AHA! Care ne fac sa vedem o alta perspectiva a faptelor, a lectiilor si a vietii in general. Avem in continuare acces la o cunoastere mai inalte, subtile, ajutati fiind de maestrul Jupiter.

Tema universala este in aceasta perioada cea a angajamentului si a devotiunii. Iar cand ne referim la angajament, vorbim de angajamentul fata de propriul sine. De ceea ce vine din inima fiecaruia si este menit sa se manifeste.

Va invit sa faceti alegerile potrivite, astfel incat  sa dati la o parte straturile de emotii si tipare mentale negative,  pentru a lasa adevarata vindecare sa se manifeste din interior.”  –  Ileana Vladut, terapeut holistic & coach

Ca sa vezi primul noutatile, concursurile si inregistrarile difuzate, aboneaza-te la canalul Youtube.

 

„Alegeri potrivite”pe calea vindecārii prin operele lāsate moștenire de Brāncuși