In cadrul proiectului „Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica, ne-am propus in luna ianuarie sa celebram impreuna cu cei mici Ziua Intrenationala a Nonviolentei.

Emotiile – apele interioare, atunci cand sunt tulburi, ne provoaca adesea reactii care sunt departe de a fi unele pasnice. Ne frustram, devenim agresivi verbal, ba chiar si fizic. Ne varsam off-ul pe cei din jur,  neintelegand de unde a pornit toata situatia.

Desigur ca emotiile pozitive ne bucura si ne incanta. Cand aducem insa in discutie ceea ce ne doare, situatia sta putin diferita. Este important sa ne cunoastem mai intai propriile emotii si sentimente, sa le intelegem si sa vedem ce vor ele sa ne transmita.

30 ianuarie a marcat Ziua Internațională a Nonviolenței, avand ca obiectiv promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate, respect și toleranță, mesajul principal al zileI fiind „Combatem violența prin cuvinte magice, dragoste universală, nonviolență și pace”.

Astazi, prin amabilitatea doamnei directoare Elena Tanasescu si a doamnei educatoare Claudia Arghiroiu, ne-am intalnit la Gradinita nr. 23, din sectorul 2, Bucuresti, cu copiii din grupa mijlocie 1, in cadrul evenimentului Ape curate asumate – abilitati pentru relatii pasnice”, sustinut de Aqua Carpatica.

Prin desen, joc si observarea emotiilor, copiii au inteles mai bine aceste mesaje, avand ca scop principal cresterea gradului de constientizeze a necesitatii de reducere a violentei in toate relatiile pe care le avem.

Copiii, in special la varste fragede, sunt adesea ca niste mici bureti ce absorb trairile celor din jur. Ei nu stiu sa se protejeze, sa isi identifice corect emotiile, nu stiu sa le comunice cu claritate celor din jur. Toate aceste aspecte se pot imbunatati si ne putem educa pentru a comunica intr-un mod asertiv, fara violenta, fara jigniri.

Cei mici au fost incantati sa isi „studieze” trairile si sa le exprime. Verbal, prin desen si prin joc. Au fost deschisi sa invete cum pot actiona in mod diferit, mai pasnic, cam pot dobandi abilitati pentru a avea o relatie mai buna cu ei insisi, dar si cu ceilalti.

Le-am asigurat, in mod asumat, cuvinte, gesturi si emotii pozitive, dar si o hidratare corecta, prin apa oferita de Aqua Carpatica. Sprijinim astfel un comportament pasnic, bazat pe ape interioare (emotii) cat mai curate.

Va invitam sa va alăturați celor ce sustin interactiunile pasnice in scoli si gradinite; contribuiti pentru a pastra apele interioare si exterioare cat mai curate.

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Emotii asumate, desen si jocuri ce aduc pace si interactiuni nonviolente intre copii