A şasea ediție a evenimentului “Magia apei informate” susținut de AQUA Carpatica a avut loc joi, 28 septembrie 2017,  la Şcoala  gimnazială  nr. 58 “Petre Ghelmez”, din sectorul 2, Bucureşti.

Dacă edițiile anterioare ale evenimentului “MAGIA APEI INFORMATE” au tratat teme diverse ce leagă apa de spiritualitate, iubire, flori, suflet și dragostea pentru animale, evenimentul din luna septembrie a abordat  desenul şi culorile emoţiilor purtate de apă,  pentru a ne cunoaşte şi a ne păstra deschis sufletul de copil.

Nu doar în case şi în curţi a venit vremea pentru curaţenia de toamnă, ci şi în interiorul grădinii personale a sufletului. Aşadar, am procedat şi noi la o curaţare a emoţiilor negative, la conştientizarea şi exprimarea atributelor şi calităţilor pozitive ale copiilor, urmată de cultivarea acestora prin desen şi muzică terapeutică.

Elevii clasei a IV a  au avut parte de jocuri interactive prin care au reuşit să se elibereze de emoţii negative precum frică, nehotărâre, neîncredere, stres. Baloanele desenate de copii au fost încarcate cu “balastul” emoţional negativ şi s-au transformat apoi în avioane de hârtie colorate.

   

Au experimentat tehnici de vizualizare şi de eliberare a emoţiilor din corp, meditaţie şi mişcare de relaxare. Copiii şi-au identificat apoi reciproc calităţile pozitive, cele mai  frecvent rostite fiind: iertător, curajos, prietenos, darnic, iubitor, vesel …

Pentru a creşte frumoşi, sănătoşi şi buni e necesar să cultivăm gânduri şi emoţii pozitive în inimile noastre. Şi cum altfel puteam să o facem mai bine decât prin deschiderea inimii, folosind desenul terapeutic al mandalelor, alături de colaje cu flori, fructe şi zâmbete.

 

Ȋn cadrul orei de “Joc şi mişcare” elevii au învăţat să-şi păstreze inima deschisă către lume prin joc şi culoare, chiar la ei la şcoală,  în cadrul evenimentului “MAGIA APEI INFORMATE”.

O felicităm cu această ocazie pe învăţătoarea clasei, doamna Elena Măzăraru, pentru faptul că în acest an şcolar  va scoate de pe băncile şcolii a unsprezecea generaţie  de elevi clasele I-IV. O frumoasă realizare şi dăruire cu care a contribuit timp de 44 de ani la îndrumarea atâtor suflete către viaţă şi către cunoaşterea de Sine.

“E timpul să ne dezvăluim frumuseţea interioară şi să culegem roadele creativităţii cu care am fost înzestraţi. E timpul să ne arătăm culorile în lume!” – Ileana Vlăduț – terapeută BFRP remedii florale  (perfectlotus.ro)

 

 

Evenimentul lunar “MAGIA APEI INFORMATE” este organizat de Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

“Magia apei informate” – ediția a şasea
Tagged on: