Tehnica stopului actioneaza asupra mintii noastre, iar practicand-o ne putem transforma.

Omul are un centru. Acest centru nu apare pe parcursul vietii, pur si simplu ne nastem cu el. Centrul acesta suntem chiar noi insine. La el se refera inteleptii cand spun: cauta-l pe cel care era inainte de a te naste si care va fi chiar si dupa ce tu nu vei mai fi. Nu conteaza ce metoda alegi pentru a gasi acest centru, important este ca metoda aleasa sa te apropie mai mult de el, sa te ajute sa-l descoperi.

Tehnica stopului se refera la oprirea brusca a oricarui activitati pret de cateva secunde.

Ea trebuie practicata in mod spontan, oricand iti amintesti “sa-ti dai” un stop.

Sa zicem ca tocmai te pregatesti sa duci mancarea la gura. Esti prins intr-o discutie aprinsa cu cei din jurul tau, esti cu ochii fixati pe televizor sa vezi ce se mai intampla la stiri, copilul se joaca pe covor cu jucariile sale si dintr-o data iti spui: STOP!

Cand ti-ai spus “stop” opreste orice fel de activitate pentru cateva secunde.

Ingheata in locul in care esti, in pozitia in care esti, ingheata mintea cu tot continutul ei. Cand iti spui “stop”, opreste-te si vezi ce se intampla.

Sa vedem daca dupa cateva opriri de genul asta viata o sa ti se mai para la fel ca inainte. S-ar putea ca in timpul unei conversatii aprinse in care spui pe gura orice iti vine in minte… STOP!!! …iti garantez ca viata ta nu va mai fi la fel.

Tehnica stopului este minunata, fiindca ne arata ce este real si ce nu este real in viata. Usor-usor, vom afla de ce inteleptii spun ca lumea in care traim nu este altceva decat iluzie.

Creand o discontinuitate, practic rupand ritmul mecanic al mintii se va crea un gol de cateva secunde intre ganduri. Prin acel gol, prin acea ruptura in panza mintii putem vedea centrul, punctul nostru stabil.

(de Ileana Vladut)

Tehnica stopului – crearea unei discontinuitati