„Focus to Green Eco Life” susține Ziua Internaţională a Tineretului la Grădina Botanică

Evenimentul lunar “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, a continuat de aceasta data cu o incursiune in lumea minunată a plantelor,  de Ziua Internationala a Tineretului.

Tinerii veniti sa faca pe 12 august o plimbare in spatiul verde gazduit de Gradina Botanica din Bucuresti, au avut parte atat de un peisaj inedit, cu pini impresionanți, iaz, specii diverse de flori si o cascadă, dar si de o intalnire eveniment in grădina cu ierburi – Grădina bunicii.

Situata in zona mai retrasă, chiar lângă serele uriașe, ce adăpostesc plante exotice din toată lumea, gradina bunicii a fost spatiul ce a gazduit tinerii pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Tineretului.

Aici au aflat informații despre modul în care plantele ne pot transforma și îmbunătăți sistemul alimentar, corpurile noastre, dar și viziunea despre o viață verde. Hidratarea corecta a fost asigurata desigur de Aqua Carpatica, care ne-a sustiut, cu apa necesara si cu emotii pozitive pe tot parcursul intalnirii.

Gradina Botanica acoperă o suprafață de 17,5 hectare (inclusiv 4.000 m² de sere) și are peste 10.000 specii de plante. O astfel de diversitate are nevoie de atentie si ingrijire permanenta.

Tinerii prezenti la eveniment au afirmat ca vor reveni in acest spatiu verde minunat, in calitate de vizitatori, dar si de voluntari, care sa ajute la activitati precum: greblarea frunzelor, scoaterea rădăcinilor, tăierea lăstărișului și înlăturarea materialului vegetal strâns.

Cum toamna se apropie si natura nu asteapta, ci isi urmeaza cursul firesc de crestere, orice ajutor este bine venit si conteaza, pentru a ajuta natura si a ne bucura mai mult de ea.

Ne dorim ca si tu sa fii informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator.

“Focus to Green-Eco-life” iti  aduce si informatii interesante despre natura si despre speciile de copaci si plante care sustin viata pe Pamant si care se afla si in serele Gradinii Botanice din Bucuresti.

Deşi acţiunile noastre de curatare pot fi modeste, acestea sunt menite să transmită un mesaj.

Evenimentul „Tineret #FocusToGreenEcoLife – o zi la Grădina Botanică de Ziua Internaţională a Tineretului” a fost marcat si pe harta interactiva internationala ONU, alaturi de alte evenimente din diverse tari, care au celebrat aceasta zi prin actiuni la nivel local. Deschide harta, da click pe Bucuresti si vezi detalii eveniment.

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Tineret #FocusToGreenEcoLife – o zi la Grădina Botanică