Ziua Internationala a Voluntariatului a fost infiintata in anul 1985 de catre Organizatia Natiunilor Unite. Aceasta zi ofera tuturor organizatiilor de voluntari, cat si voluntarilor individuali oportunitatea de a-si face vizibile contributiile, atat la nivel local, cat si national ori international, in concordanta cu atingerea “Telurilor de dezvoltare ale mileniului/ The Millennium Development Goals.

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te invita la o duminica voluntara in natura, pentru a ingriji partea vie si verde a planetei. Impreuna, ne putem uni pentru a avea o viata mai buna. Cerceteaza si tu viata vazuta prin prisma elementelor ce creeaza ecosistemul viu care ne inconjoara. Fa o actiune intentionata, voluntara, prin care sa aduci o schimbare pozitiva in mediul in care traiesti. Ai aceasta ocazie duminica, 5 decembrie, de Ziua Internationala a Voluntariatului.

Reporterii ECO vor promova actiunile de voluntariat din aceasta zi, cat si actiunile cu impact pozitiv asupra mediului si a resurselor naturale, printre care si APA, pe tot parcursul anului.

Desi actiunile noastre constiente pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj .

Ne dorim ca si tu sa fii mereu informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator, care sustine viata pe Pamant.

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Ziua Internationala a Voluntariatului este marcata in intreaga lume prin intermediul organizatiilor nonguvernamentale, printre care Crucea Rosie sau Cercetasii.

De asemenea, aceasta zi este marcata si sustinuta si de voluntarii Organizatiei Natiunilor Unite. Acestia lucreaza in stransa colaborare cu guvernele in stabilirea si demararea unor programe nationale de voluntariat in vederea crearii unor structuri care sa stimuleaze si sa sustina voluntariatul in tarile aflate in curs de dezvoltare.

Pentru o mai buna sustinere si informare asupra beneficiilor voluntariatului, Programul de voluntariat al ONU impreuna cu organizatii internationale au lansat site-ul World Volunteer Web, cel mai complet portal in ceea ce priveste informatiile despre voluntariat la nivel global.

Focus to green eco life: 5 decembrie – Ziua Internationala a Voluntariatului